Szizi konyhája

Szüreti csirkecomb

szőlős csirke Nagyon szeretem a szőlőt, ezért bizony többször előfordul hogy túlbecsülöm a család felvevőképességét és túl sokat vásárolok belőle. Ilyenkor kapom elő a szőlős recepteket, hogy semmiképp se vesszen kárba egy szem se a finom gyümölcsből. Az alábbi recept egy improvizáció, de annyira finom lett hogy a fiam kérésére felvettem a családi recepttárba és gyakran fogom… Tovább »

Túrótorta fahéjas szilvával

A receptet egy olasz barátnőnktől tanultam sok-sok évvel ezelőtt, és azóta is az egyik kedvencem. Emlékszem mennyire meglepődtem annak idején, hogy már rég ott volt a tizenvalahány fős asztaltársaság mikor kimentem hozzá a konyhába beszélgetni, és mondta, hogy akkor most elkezdi összedobni a desszertet. Tőlem sajnos ez a fajta lazaság távol áll, bár egy kis… Tovább »

Fantasztikus mangó fagyi

  Kevés hálásabb konyhai tevékenység van, mint a gyümölcsfagylalt készítés 🙂 Az idényjellegű friss, zamatos gyümölcsből minimális időráfordítással cukrászdákkal vetekedő látványú és ízű fagyi készíthető, ami nem mellesleg minden színezéktől és egyéb hozzáadott mesterséges adalékanyagtól mentes. Még főzni sem kell, elég a hozzávalókat összeturmixolni és mehet is a fagyigépbe, ami 15-20 perc alatt a megfelelő… Tovább »

Cseresznyés clafoutis

Nem kell megijedni, a hangzatos név mögött egy rendkívül egyszerű és sokféleképp variálható recept rejtőzik. Az eredeti francia sütemény magozatlan fekete cseresznyével készül, ahol a mag különösen fontos mert a sütés folyamán aromájával ízesíti a tésztát. Ettől függetlenül én kimagozom, mert nem szeretek evés közben köpködni, szerintem így is nagyon finom. Ha elrugaszkodunk a hagyományoktól, akkor… Tovább »

Békebeli cseresznyés lepény

Nagymamám régi kézzel írott receptje szerint készített cseresznyés lepény újragondolás nélkül, mert úgy tökéletes ahogy van. Csak erős idegzetűeknek ajánlom, akit nem zavar hogy egy süteménybe tojás és cukor is kell. Sőt, még fehér búzaliszt és disznózsír is 😮 De legalább laktózmentes… Hozzávalók 10 dkg zsír 3 tojás 14 dkg cukor (ne kérdezzétek ez hogy… Tovább »

Epres-rebarbarás pite

Mikor már elérhető áron kapható a zamatos szabadföldi eper, a savanykás rebarbarával párosítva isteni pitét készíthetünk belőle. Amilyen látványos annyira finom is! Langyosan a legjobb, mikor a töltelék már kicsit megszilárdul. Vendégvárónak is alkalmas; a tészta és a töltelék is elkészíthető előző nap, másnap csak a formába kell tenni és kisütni majd begyűjteni a bókokat 🙂… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!