Lassan vége a nyárnak… ilyenkor fájó szívvel, de fel kell számolnom a bazsalikom ültetvényemet. Még egyszer, utoljára ebben a szezonban csapunk egy nagy pesto-lakomát, legközelebb már csak jövő nyár elején fogunk újra készíteni. Mert sem fagyasztva, sem üvegben eltéve nem az igazi. De ennek is megvan a szépsége, hogy bizonyos ételek csak bizonyos évszakhoz kötődnek. Most jöhet a sütőtök 🙂
Pesto-ból nem a klasszikus genovait, hanem a provanszit szoktuk készíteni, mert lazább, könnyebb úgy, hogy paradicsom is van benne (fenyőmag viszont nincsen).
Hozzávalók
4 személyre
- 400 g durumtészta
- 300 g koktélparadicsom
- 2 csészényi friss bazsalikomlevél
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kb 100 g parmezán és pecorino (érlelt juhsajt) vegyesen
- olívaolaj
- só
Elkészítés
- Egy serpenyőben kevés olívaolajon megdinszteljük a félbevágott koktélparadicsomot.
- A tésztát feltesszük főni bő lobogó sós vízben.
- Egy robotgépben (vagy ha hagyományőrzők akarunk lenni akkor kőmozsárban) összeaprítjuk a fokhagymát, a sajtot és a bazsalikomot. Annyi olívaolajat öntünk hozzá, hogy krémes állagú legyen.
- A pesto-t összekeverjük a paradicsommal, majd az egészbe beleforgatjuk a kifőtt, leszűrt tésztát.
Ha szereted a mediterrán konyhát, akkor a blogra feliratkozva folyamatosan értesülhetsz az olasz családomtól eltanult receptek közzétételéről.
Ha a főzésen kívül a hangulatos terítés is fontos számodra, akkor nézd meg a weboldalamon a kézzel festett étkészleteimet is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: