A piacon gyakran vásárolok egész csirkét és itthon bontom alkotóelemeire. Azon kívül hogy így gazdaságosabb, az árusok is örülnek neki, hiszen nem tudnak mindenkit csak csirkemellel és combbal kiszolgálni, van a szárnyasnak más része is ami a nyakukon maradna.
A melle-combja mindig azon frissiben el is fogy, de az aprólék gyakran köt ki a mélyhűtőben egy jó kis húslevesre várva. Így tavasz végén ahogy jelennek meg sorban a friss zöldségfélék már nem kell tartogatni, hiszen remek alapot ad bármelyik zöldséglevesnek.
Hozzávalók
- egy csirkeaprólék
- fél kg zöldbab
- 2 szál répa
- 1 fej új vöröshagyma
- 100 g liszt
- 1 tojás
- 1 dl joghurt
- só, tárkony
Elkészítés
- A csirkeaprólékot lábosba tesszük, hideg vízzel felöntjük és fél órán át főzzük. A képződő habot menet közben leszedjük róla.
- Megtisztítjuk és karikákra vágjuk a sárgarépát, a zöldbabot megmossuk és darabokra vágjuk. A 30 perc elteltével a húsleveshez adjuk, sóval és tárkonnyal ízesítjük.
- 10 perc múlva hozzáadjuk a félbe- majd karikákra vágott hagymát is.
- 100 g lisztből csipet sóval és egy tojással csipetketésztát gyúrunk. A hagyma után 10 perccel a tésztát beleszaggatjuk a levesbe (ha nagy a tojás és lágy a tészta akkor kanállal, ha keményebb akkor kézzel).
- 5 perc múlva a levest behabarjuk a joghurtban elkevert egy kiskanál liszttel. Még öt percig főzzük és készen van. A teljes főzési idő 1 óra.
Tálalás
A képen látható cicás tálka lelőhelye
Ha szereted a mediterrán konyhát, akkor a blogra feliratkozva folyamatosan értesülhetsz az olasz családomtól eltanult receptek közzétételéről.
Ha a főzésen kívül a hangulatos terítés is fontos számodra, akkor nézd meg a weboldalamon a kézzel festett étkészleteimet is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: