Szizi konyhája

Tárkonyos zöldbableves csipetkével

tárkonyos zöldbablevesA piacon gyakran vásárolok egész csirkét és itthon bontom alkotóelemeire. Azon kívül hogy így gazdaságosabb, az árusok is örülnek neki, hiszen nem tudnak mindenkit csak csirkemellel és combbal kiszolgálni, van a szárnyasnak más része is ami a nyakukon maradna.

A melle-combja mindig azon frissiben el is fogy, de az aprólék gyakran köt ki a mélyhűtőben egy jó kis húslevesre várva. Így tavasz végén ahogy jelennek meg sorban a friss zöldségfélék már nem kell tartogatni, hiszen remek alapot ad bármelyik zöldséglevesnek.


Hozzávalók

  • egy csirkeaprólék
  • fél kg zöldbab
  • 2 szál répa
  • 1 fej új vöröshagyma
  • 100 g liszt
  • 1 tojás
  • 1 dl joghurt
  • só, tárkony

Elkészítés

  1. A csirkeaprólékot lábosba tesszük, hideg vízzel felöntjük és fél órán át főzzük. A képződő habot menet közben leszedjük róla.
  2. Megtisztítjuk és karikákra vágjuk a sárgarépát, a zöldbabot megmossuk és darabokra vágjuk. A 30 perc elteltével a húsleveshez adjuk, sóval és tárkonnyal ízesítjük.
  3. 10 perc múlva hozzáadjuk a félbe- majd karikákra vágott hagymát is.
  4. 100 g lisztből csipet sóval és egy tojással csipetketésztát gyúrunk. A hagyma után 10 perccel a tésztát beleszaggatjuk a levesbe (ha nagy a tojás és lágy a tészta akkor kanállal, ha keményebb akkor kézzel).
  5. 5 perc múlva a levest behabarjuk a joghurtban elkevert egy kiskanál liszttel. Még öt percig főzzük és készen van. A teljes főzési idő 1 óra.

Tálalás

A képen látható cicás tálka lelőhelye

Cicás tálka

 

Ha szereted a mediterrán konyhát, akkor a blogra feliratkozva folyamatosan értesülhetsz az olasz családomtól eltanult receptek közzétételéről.

Ha a főzésen kívül a hangulatos terítés is fontos számodra, akkor nézd meg a weboldalamon a kézzel festett étkészleteimet is! 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!