Ha egy egyszerű, könnyen elkészíthető de laktató és ízletes ételre vágysz, akkor a chili con carne remek választás. Hívhatod hagymás babnak is, ha úgy jobban tetszik 🙂 Az eredeti recepttől annyiban tértem el, hogy nem darált hússal hanem sütni való kolbásszal készítettem, ez extra ízt ad neki a csípős paprikán felül. A Madárkás kert curry-s fürjtojása opcionális hozzávaló, de nagyon látványos és finom párosítás!
Hozzávalók
- 250 g száraz tarkabab
- 1 szál sütni való kolbász
- 1 fej hagyma (salotta, ha van)
- 200 g hámozott paradicsom vagy paradicsompüré
- olaj, só, bors, chili paprika
- tálaláshoz currys-ecetes fürjtojás (opcionális)
Elkészítés
- A babot egy éjszakára beáztatjuk. Másnap 30 percig előfőzzük, félretesszük.
- Az olajon a hagymát üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a bőrétől megszabadított kolbászt. A fakanállal kissé szétnyomkodjuk és pár percig pirítjuk.
- Hozzátesszük a chili paprikát, a paradicsomot és beletesszük az előfőzött babot. Sózzuk-borsozzuk és lassú tűzön kb 30-45 percig főzzük, amíg a bab teljesen meg nem puhul.
- Tálaláskor félbevágott főtt fürjtojást tettem rá.
Az ehhez a fogáshoz tökéletesen illő lámás étkészlet lelőhelye: https://szizi.hu/cimke/lama
Ha szereted a mediterrán konyhát, akkor a blogra feliratkozva folyamatosan értesülhetsz az olasz családomtól eltanult receptek közzétételéről.
Ha a főzésen kívül a hangulatos terítés is fontos számodra, akkor nézd meg a weboldalamon a kézzel festett étkészleteimet is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: