Répatorta

Míg a fiam kisebb volt, a szülinapi zsúrok közkedvelt süteménye volt ez a répatorta. Olyankor bevontam csokimázzal és megszórtam színes cukordrazséval, így még mutatósabb lett. Egy nagyobb kapcsos tortaformához dupla adag tésztát kell kikeverni. 

Most kaptam a Csillagfény Kerámiától ezt a gyönyörű piros szív alakú sütőformát, gondoltam újra előveszem ezt a receptet, hiszen répa szezon van.

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répát megtisztítjuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A mazsolát hideg vízben beáztatjuk.
  3. Egy tálban a tojásokat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olajat, a reszelt répát, a sütőporral összekevert lisztet, a fűszereket, egy csipet sót a kinyomkodott mazsolát és a kókuszreszeléket.. Jól összedolgozzuk.
  4. A sütőformát kivajazzuk, beleöntjük a tésztát és 180 fokos sütőben kb 40 percig sütjük. 
  5. Rácson hagyjuk kihűlni.

Ha szereted a mediterrán konyhát, akkor a blogra feliratkozva folyamatosan értesülhetsz az olasz családomtól eltanult receptek közzétételéről.

Ha a főzésen kívül a hangulatos terítés is fontos számodra, akkor nézd meg a weboldalamon a kézzel festett étkészleteimet is! 

Tovább a blogra »