Míg a fiam kisebb volt, a szülinapi zsúrok közkedvelt süteménye volt ez a répatorta. Olyankor bevontam csokimázzal és megszórtam színes cukordrazséval, így még mutatósabb lett. Egy nagyobb kapcsos tortaformához dupla adag tésztát kell kikeverni.
Most kaptam a Csillagfény Kerámiától ezt a gyönyörű piros szív alakú sütőformát, gondoltam újra előveszem ezt a receptet, hiszen répa szezon van.
Hozzávalók
- 200 g sárgarépa
- 2 tojás
- 100 g cukor
- 50 g (5 kanál) napraforgó olaj
- 100 g liszt
- 1 cs. sütőpor
- 50 g mazsola
- 50 g kókuszreszelék
- fahéj, szerecsendió, csipet só
- vaj a kikenéshez
Elkészítés
- A répát megtisztítjuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
- A mazsolát hideg vízben beáztatjuk.
- Egy tálban a tojásokat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olajat, a reszelt répát, a sütőporral összekevert lisztet, a fűszereket, egy csipet sót a kinyomkodott mazsolát és a kókuszreszeléket.. Jól összedolgozzuk.
- A sütőformát kivajazzuk, beleöntjük a tésztát és 180 fokos sütőben kb 40 percig sütjük.
- Rácson hagyjuk kihűlni.
Ha szereted a mediterrán konyhát, akkor a blogra feliratkozva folyamatosan értesülhetsz az olasz családomtól eltanult receptek közzétételéről.
Ha a főzésen kívül a hangulatos terítés is fontos számodra, akkor nézd meg a weboldalamon a kézzel festett étkészleteimet is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: