Narancsos-mogyorós csokitorta

Január 27-e a csokoládétorta világnapja. Hogy miért ezt a napot szemelték ki azt nem tudom, de minden ürügy megfelel ha csokitortát lehet sütni-enni! Ezt a receptet készítettem már narancslekváros krémmel, csokoládémázzal, de a családom leszavazta ezeket az újításokat, mert szerintük úgy tökéletes ahogy van, nem kell turbózni. A mogyoró helyettesíthető dióval is.


Hozzávalók

Elkészítés

  1. Robotgépben felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a kristálycukrot és krémesre keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olvasztott vajat, a lisztet és a sütőport is.
  2. Felolvasztjuk a csokoládét, belekeverjük  a masszába, majd hozzáadjuk a darált mogyorót is. A legvégén beleforgatjuk a cukrozott narancshéj darabokat is.
  3. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk vagy kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát és elegyengetjük.
  4. 180 fokos előmelegített sütőben 45 percig sütjük.


    A cicás tányér lelőhelye: https://szizi.hu/termek/tancolo-cicak-kistanyer/

Ha szereted a mediterrán konyhát, akkor a blogra feliratkozva folyamatosan értesülhetsz az olasz családomtól eltanult receptek közzétételéről.

Ha a főzésen kívül a hangulatos terítés is fontos számodra, akkor nézd meg a weboldalamon a kézzel festett étkészleteimet is! 

Tovább a blogra »