Január 27-e a csokoládétorta világnapja. Hogy miért ezt a napot szemelték ki azt nem tudom, de minden ürügy megfelel ha csokitortát lehet sütni-enni! Ezt a receptet készítettem már narancslekváros krémmel, csokoládémázzal, de a családom leszavazta ezeket az újításokat, mert szerintük úgy tökéletes ahogy van, nem kell turbózni. A mogyoró helyettesíthető dióval is.
Hozzávalók
- 4 tojás
- 200 g kristálycukor
- 75 g vaj
- 160 g liszt
- 1 cs sütőpor
- 100 g étcsokoládé (legjobb ha az is narancsos)
- 100 g darált mogyoró
- 50 g kandírozott narancshéj
Elkészítés
- Robotgépben felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a kristálycukrot és krémesre keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olvasztott vajat, a lisztet és a sütőport is.
- Felolvasztjuk a csokoládét, belekeverjük a masszába, majd hozzáadjuk a darált mogyorót is. A legvégén beleforgatjuk a cukrozott narancshéj darabokat is.
- Egy kapcsos tortaformát kivajazunk vagy kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát és elegyengetjük.
- 180 fokos előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
A cicás tányér lelőhelye: https://szizi.hu/termek/tancolo-cicak-kistanyer/
Ha szereted a mediterrán konyhát, akkor a blogra feliratkozva folyamatosan értesülhetsz az olasz családomtól eltanult receptek közzétételéről.
Ha a főzésen kívül a hangulatos terítés is fontos számodra, akkor nézd meg a weboldalamon a kézzel festett étkészleteimet is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: