Szizi konyhája

Tortellini spenóttal és túróval töltve

Spenótos túrós ravioliTortellinit készíteni nem akkora ördöngösség, mint amennyire látványos a végeredmény. Azt ugyan nem ígérem, hogy ez egy villámrecept lenne, ha fél órán belül tálalni szeretnél akkor ne fogj hozzá. De ha amúgy is összejönnél a barátnőkkel beszélgetni, akkor ez egy remek közös program is lehet. Amíg csevegtek közben a tésztát is lehet gyúrni, formázni, és a végén közösen elfogyasztani a remekművet.


Hozzávalók

A tésztához:

  • 300 g finomliszt
  • 3 tojás
  • kevés langyos víz
  • csipet só

A töltelékhez

  • 250 g spenót
  • 200 g túró (vagy ricotta)
  • 1 tojás
  • 50 g reszelt parmezán
  • só, szerecsendió

A tálaláshoz

  • 50 g vaj
  • 5-6 zsályalevél
  • reszelt parmezán

Elkészítés

  1. A lisztet kimérjük, a közepébe mélyedést csinálunk és beleütjük a tojásokat (általában 100 grammonként egy tojás). Beletesszük a sót is, és összegyúrjuk. Ha nagyon kemény, akkor kevés vizet adhatunk hozzá, de ne lágyítsuk el nagyon. Fóliával letakarjuk és fél órát pihentetjük.
  2. A megmosott spenótot forró sós vízben kb 5 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, kinyomkodjuk a felesleges vizet belőle. 
  3. Robotgépben a túrót, a spenótot, a tojást, a parmezánt és a fűszereket jól összedolgozzuk. A tölteléket – ha van – habzsákba töltjük. Ha nincs az sem baj, kiskanállal is lehet majd adagolni, csak zsákból gyorsabb.
  4. A tésztát a tésztagép legvékonyabb fokozatával lapokra nyújtjuk. Kb 5-6 cm oldalú négyzetekre vágjuk és mindegyik közepébe kiskanállal vagy a habzsákkal a töltelékből halmokat rakunk rá. A négyzet széleit kicsit benedvesítjük és háromszög alakúra összehajtjuk. A háromszög két végét összecsippentjük, a harmadik csücskét felhajtjuk így. A leeső tésztadarabokat újragyúrjuk-nyújtjuk-töltjük mindaddig amíg vagy a tészta vagy a töltelék el nem fogy (jó esetben ez kb egyszerre történik).
  5. Serpenyőben mogyoróbarnára olvasztjuk a vajat a zsályalevelekkel.
  6. A tortellinit lobogó sós vízben 3 perc alatt kifőzzük, a vajon megforgatjuk és reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

Ha szereted a mediterrán konyhát, akkor a blogra feliratkozva folyamatosan értesülhetsz az olasz családomtól eltanult receptek közzétételéről.

Ha a főzésen kívül a hangulatos terítés is fontos számodra, akkor nézd meg a weboldalamon a kézzel festett étkészleteimet is! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!