Tortellinit készíteni nem akkora ördöngösség, mint amennyire látványos a végeredmény. Azt ugyan nem ígérem, hogy ez egy villámrecept lenne, ha fél órán belül tálalni szeretnél akkor ne fogj hozzá. De ha amúgy is összejönnél a barátnőkkel beszélgetni, akkor ez egy remek közös program is lehet. Amíg csevegtek közben a tésztát is lehet gyúrni, formázni, és a végén közösen elfogyasztani a remekművet.
Hozzávalók
A tésztához:
- 300 g finomliszt
- 3 tojás
- kevés langyos víz
- csipet só
A töltelékhez
- 250 g spenót
- 200 g túró (vagy ricotta)
- 1 tojás
- 50 g reszelt parmezán
- só, szerecsendió
A tálaláshoz
- 50 g vaj
- 5-6 zsályalevél
- reszelt parmezán
Elkészítés
- A lisztet kimérjük, a közepébe mélyedést csinálunk és beleütjük a tojásokat (általában 100 grammonként egy tojás). Beletesszük a sót is, és összegyúrjuk. Ha nagyon kemény, akkor kevés vizet adhatunk hozzá, de ne lágyítsuk el nagyon. Fóliával letakarjuk és fél órát pihentetjük.
- A megmosott spenótot forró sós vízben kb 5 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, kinyomkodjuk a felesleges vizet belőle.
- Robotgépben a túrót, a spenótot, a tojást, a parmezánt és a fűszereket jól összedolgozzuk. A tölteléket – ha van – habzsákba töltjük. Ha nincs az sem baj, kiskanállal is lehet majd adagolni, csak zsákból gyorsabb.
- A tésztát a tésztagép legvékonyabb fokozatával lapokra nyújtjuk. Kb 5-6 cm oldalú négyzetekre vágjuk és mindegyik közepébe kiskanállal vagy a habzsákkal a töltelékből halmokat rakunk rá. A négyzet széleit kicsit benedvesítjük és háromszög alakúra összehajtjuk. A háromszög két végét összecsippentjük, a harmadik csücskét felhajtjuk így. A leeső tésztadarabokat újragyúrjuk-nyújtjuk-töltjük mindaddig amíg vagy a tészta vagy a töltelék el nem fogy (jó esetben ez kb egyszerre történik).
- Serpenyőben mogyoróbarnára olvasztjuk a vajat a zsályalevelekkel.
- A tortellinit lobogó sós vízben 3 perc alatt kifőzzük, a vajon megforgatjuk és reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
Ha szereted a mediterrán konyhát, akkor a blogra feliratkozva folyamatosan értesülhetsz az olasz családomtól eltanult receptek közzétételéről.
Ha a főzésen kívül a hangulatos terítés is fontos számodra, akkor nézd meg a weboldalamon a kézzel festett étkészleteimet is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: