Ezt a receptet egy olasz magazinból vágtam ki, és évek óta a téli időszak egyik kedvence. Olcsó, egyszerű és mégis kicsit más, mint a megszokott krumplileves. Könnyebb főétel előtt nagyon jó választás, mert laktató de gyorsan összállítható.
Hozzávalók
- 600 g krumpli
- 30 g liszt
- 30 g vaj
- 2 ek almaecet
- 1 ág friss kakukkfű
- 3-4 levél zsálya
- 2 babérlevél
- só, bors
Elkészítés
- A vajat egy lábosban alacsony lángon felolvasztjuk. Rászórjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett aranyszínűre pirítjuk. Meglocsoljuk az almaecettel és pár másodperc múlva felöntjük 1,2 l forró vízzel.
- A krumplit meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és a zsályával, babérral és kakukkfűvel együtt a leveshez adjuk. Megsózzuk és lassú tűzön kb egy óráig főzzük.
- Ha letelt az idő, körülbelül a krumpli felét szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük. Eltávolítjuk a babérlevelet és a kakukkfű szárát is. A levest botmixerrel krémesítjük. Ha túl sűrű lenne, lehet vízzel vagy egy kis joghurttal fellazítani. Visszatesszük a darabos burgonyát és ízlés szerint borsozzuk. Kenyérkockákkal és/vagy mikrozöldekkel megszórva forrón tálaljuk
Ha szereted a mediterrán konyhát, akkor a blogra feliratkozva folyamatosan értesülhetsz az olasz családomtól eltanult receptek közzétételéről.
Ha a főzésen kívül a hangulatos terítés is fontos számodra, akkor nézd meg a weboldalamon a kézzel festett étkészleteimet is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: