Szizi konyhája

Tökös-kecskés ravioli

A házi tésztának nincs párja! Sokkal kisebb fáradság mint gondolnánk, és bőven megéri mind anyagilag mind ízélményben. Na jó, a töltött tésztákkal kicsit több a munka, elismerem, de cserébe jól fagyasztható, így ha többet csinálunk egyszerre akkor következő alkalommal csak forró vízbe kell dobni és pár perc alatt újra élvezhetjük munkánk gyümölcsét.


Hozzávalók

A tésztához:

  • 300 g liszt
  • 2 tojás
  • kevés langyos víz
  • csipet só

A töltelékhez

  • 150 g sütőtök
  • 150 g kecske túró (vagy ricotta)
  • só, bors, szerecsendió

A tálaláshoz

  • 50 g vaj
  • reszelt parmezán

Elkészítés

  1. A lisztet kimérjük, a közepébe mélyedést csinálunk és beleütjük a tojásokat (általában 100 grammonként egy tojást mondanak, de én csak kettőt adok a 300 gramm liszthez). Beletesszük a sót is, és összegyúrjuk. Ha nagyon kemény, akkor kevés vizet adhatunk hozzá, de ne lágyítsuk el nagyon. Letakarjuk és fél órát pihentetjük.
  2. A megtisztított, kockára vágott sütőtököt forró sós vízben kb 10 perc alatt puhára főzzük. Ha esetleg van maradék sült tök, az is kiválóan használható. 
  3. A megfőtt sütőtököt egy tálban villával pürésítjük. Hozzátesszük a túrót és a fűszereket és jól összekeverjük. Ha nagyon híg lenne, akkor kevés zsemlemorzsával szilárdítjuk. (Most legutóbb, mikor a képeket is készítettem, akkor kicsit kevés volt a kecsketúró és egy maradék darabka gorgonzolával pótoltam ki: így is nagyon jó lett!)
  4. A tésztát a tésztagép legvékonyabb fokozatával lapokra nyújtjuk. Kiskanállal a töltelékből halmokat rakunk rá, befedjük egy másik tésztalappal, és a derelyevágóval a töltelék mentén négyzetekre vágjuk. A leeső tésztadarabokat újragyúrjuk-nyújtjuk-töltjük mindaddig amíg vagy a tészta vagy a töltelék el nem fogy (jó esetben ez kb egyszerre történik).
  5. A raviolit lobogó sós vízben 3 perc alatt kifőzzük, serpenyőben megolvasztott vajon megforgatjuk és reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

Ha szereted a mediterrán konyhát, akkor a blogra feliratkozva folyamatosan értesülhetsz az olasz családomtól eltanult receptek közzétételéről.

Ha a főzésen kívül a hangulatos terítés is fontos számodra, akkor nézd meg a weboldalamon a kézzel festett étkészleteimet is! 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!