A krémlevesek nagyon jól jönnek olyankor, amikor a második fogás önmagában kevés lenne, és valamivel ki kell egészíteni a menüt amit pillanatok alatt össze lehet dobni, nem kell még azzal is pepecselni. Az alábbi recept a szokásosnál gazdagabb ízvilágú, tartalmasabb leves a benne lévő sajtnak köszönhetően. Sűrítéshez krumplit használtam, liszt nincs benne, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják.
Hozzávalók
- egy fej brokkoli
- 2 kisebb vagy egy nagyobb szem krumpli
- 50 g kecske krémsajt
- só, bors, rozmaring
- pirított mandula vagy pirított kenyérkockák
Elkészítés
- A brokkolit megtisztítjuk, rózsákra szedjük, a szárát felaprítjuk. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk.
- A zöldségeket annyi sós vízben feltesszük főni, ami éppen csak ellepi.
- Ha a zöldség megpuhult, hozzáadjuk a krémsajtot és a fűszereket és botmixerrel pépesítjük.
- Durvára vágott pirított mandulával vagy pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Ha szereted a mediterrán konyhát, akkor a blogra feliratkozva folyamatosan értesülhetsz az olasz családomtól eltanult receptek közzétételéről.
Ha a főzésen kívül a hangulatos terítés is fontos számodra, akkor nézd meg a weboldalamon a kézzel festett étkészleteimet is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: