Szizi konyhája

Brokkoli krémleves kecskesajttal

A krémlevesek nagyon jól jönnek olyankor, amikor a második fogás önmagában kevés lenne, és valamivel ki kell egészíteni a menüt amit pillanatok alatt össze lehet dobni, nem kell még azzal is pepecselni. Az alábbi recept a szokásosnál gazdagabb ízvilágú, tartalmasabb leves a benne lévő sajtnak köszönhetően. Sűrítéshez krumplit használtam, liszt nincs benne, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják.


Hozzávalók

  • egy fej brokkoli
  • 2 kisebb vagy egy nagyobb szem krumpli
  • 50 g kecske krémsajt
  • só, bors, rozmaring
  • pirított mandula vagy pirított kenyérkockák

Elkészítés

  1. A brokkolit megtisztítjuk, rózsákra szedjük, a szárát felaprítjuk. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk.
  2. A zöldségeket annyi sós vízben feltesszük főni, ami éppen csak ellepi. 
  3. Ha a zöldség megpuhult, hozzáadjuk a krémsajtot és a fűszereket és botmixerrel pépesítjük.
  4. Durvára vágott pirított mandulával vagy pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

Ha szereted a mediterrán konyhát, akkor a blogra feliratkozva folyamatosan értesülhetsz az olasz családomtól eltanult receptek közzétételéről.

Ha a főzésen kívül a hangulatos terítés is fontos számodra, akkor nézd meg a weboldalamon a kézzel festett étkészleteimet is! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!