Túrós-csokis koszorú

Maradék csokoládé (nyuszi, mikulás, ajándékba kapott nemkedvenc táblás) remek újrahasznosítási módja, így egy morzsa sem megy veszendőbe!

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat habosra keverjük majd hozzáadjuk a cukrot és azzal fehéredésig keverjük.
  2. Belereszeljük fél citrom héját, beleöntjük a napraforgóolajat és beletesszük a túrót. Krémes masszává keverjük.
  3. Apránként hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is.
  4. A csokoládét durvára aprítjuk (használhatunk kis csokoládépasztillákat is, ha nem cél az újrahasznosítás) és a tésztához keverjük.
  5. Kikent-kilisztezett sütőformába simítjuk a masszát, a tetejét megszórjuk kristálycukorral.
  6. 180 fokos sütőben 45 percig sütjük.

A sütemény a “Fatto in casa da Benedetta” videója alapján készült

Címkék: ,

Ha szereted a mediterrán konyhát, akkor a blogra feliratkozva folyamatosan értesülhetsz az olasz családomtól eltanult receptek közzétételéről.

Ha a főzésen kívül a hangulatos terítés is fontos számodra, akkor nézd meg a weboldalamon a kézzel festett étkészleteimet is! 

Tovább a blogra »