Szizi konyhája

Túrós-csokis koszorú

túrós-csokis sütiMaradék csokoládé (nyuszi, mikulás, ajándékba kapott nemkedvenc táblás) remek újrahasznosítási módja, így egy morzsa sem megy veszendőbe!

Hozzávalók

  • 4 tojás
  • 200 g cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 120 g napraforgó olaj
  • 250 g ricotta (túró)
  • 320 g liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 100 g csokoládé

Elkészítés

  1. A tojásokat habosra keverjük majd hozzáadjuk a cukrot és azzal fehéredésig keverjük.
  2. Belereszeljük fél citrom héját, beleöntjük a napraforgóolajat és beletesszük a túrót. Krémes masszává keverjük.
  3. Apránként hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is.
  4. A csokoládét durvára aprítjuk (használhatunk kis csokoládépasztillákat is, ha nem cél az újrahasznosítás) és a tésztához keverjük.
  5. Kikent-kilisztezett sütőformába simítjuk a masszát, a tetejét megszórjuk kristálycukorral.
  6. 180 fokos sütőben 45 percig sütjük.

A sütemény a “Fatto in casa da Benedetta” videója alapján készült

Ha szereted a mediterrán konyhát, akkor a blogra feliratkozva folyamatosan értesülhetsz az olasz családomtól eltanult receptek közzétételéről.

Ha a főzésen kívül a hangulatos terítés is fontos számodra, akkor nézd meg a weboldalamon a kézzel festett étkészleteimet is! 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!