Maradék csokoládé (nyuszi, mikulás, ajándékba kapott nemkedvenc táblás) remek újrahasznosítási módja, így egy morzsa sem megy veszendőbe!
Hozzávalók
- 4 tojás
- 200 g cukor
- fél citrom reszelt héja
- 120 g napraforgó olaj
- 250 g ricotta (túró)
- 320 g liszt
- 1 cs sütőpor
- 100 g csokoládé
Elkészítés
- A tojásokat habosra keverjük majd hozzáadjuk a cukrot és azzal fehéredésig keverjük.
- Belereszeljük fél citrom héját, beleöntjük a napraforgóolajat és beletesszük a túrót. Krémes masszává keverjük.
- Apránként hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is.
- A csokoládét durvára aprítjuk (használhatunk kis csokoládépasztillákat is, ha nem cél az újrahasznosítás) és a tésztához keverjük.
- Kikent-kilisztezett sütőformába simítjuk a masszát, a tetejét megszórjuk kristálycukorral.
- 180 fokos sütőben 45 percig sütjük.
A sütemény a “Fatto in casa da Benedetta” videója alapján készült
Ha szereted a mediterrán konyhát, akkor a blogra feliratkozva folyamatosan értesülhetsz az olasz családomtól eltanult receptek közzétételéről.
Ha a főzésen kívül a hangulatos terítés is fontos számodra, akkor nézd meg a weboldalamon a kézzel festett étkészleteimet is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: