A receptötletet a piacon vásárolt Nagy Zsófi-féle Provanszi fűszerkeverék ihlette (igen, a múlt heti görög után elcsábultam erre is). A klasszikus keveréktől abban különbözik hogy van benne egy csipet levendula is, amit lehet utálni vagy imádni, de mindenképp karakteressé teszi a vele készült ételt. Én személy szerint nem vagyok híve a mostani divatnak, hogy tegyünk bazsalikomot meg levendulát mindenbe ha kell ha nem, de itt most nagyon jó helyre került.
Hozzávalók
- 4 db csirkecomb kicsontozva
- 5 dkg vaj
- Provence fűszersó (NZS Fűszerfarm)
- fél citrom héja és leve
Elkészítés
- A csirkecombokat kicsontozzuk, megmossuk, leszárítjuk. Megszórjuk mindkét oldalát a fűszersóval és 5 dkg vajon bőrös felükkel lefelé sütni kezdjük.
- Közben a fél citromot vékonyan meghámozzuk és a citromhéjat vékonyan gyufaszálra vágjuk. (Megj.: volt szerencsém a tavasszal egy cédrusgyümölcsöt vennem, ami úgy néz ki mint egy túlméretezett félresikerült citrom. Az íze is hasonló, de fanyarabb. Egyszerre sok lett volna felhasználni, ezért a héját kis lapocskákban lefagyasztottam, és ehhez a recepthez is azt vettem elő. De ha nem lett volna ilyesmi a mélyhűtőmben, akkor citromhéjat tettem volna bele)
- Ha a combok bőrös fele megpirult akkor megfordítjuk és rászórjuk a citromhéjat is. A csirke általában enged annyi szaftot hogy nem szükséges menet közben folyadékkal felönteni, de ha nagyon pirulna akkor kevés citromlevet tehetünk alá.
- Összesen kb 15 percig sütjük, a végén meglocsoljuk kevés citromlével. Friss kovászos kenyérrel tálaltam.
Ha szereted a mediterrán konyhát, akkor a blogra feliratkozva folyamatosan értesülhetsz az olasz családomtól eltanult receptek közzétételéről.
Ha a főzésen kívül a hangulatos terítés is fontos számodra, akkor nézd meg a weboldalamon a kézzel festett étkészleteimet is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: