A kedvenc szombati piacom nemrégiben egy új standdal bővült: Nagy Zsófia (alias NZS Fűszerfarm) árul mindenféle izgalmas fűszerkeveréket. A provanszival is nagyon kacérkodtam, de most csak egy fajtát engedélyeztem magamnak, és hosszas szagolgatás után a görög fűszersó lett a kiválasztott. Mivel római kömény is van benne bőven, engem lehunyt szemmel India ízeire emlékeztetett, ezért lett belőle egy identitászavaros, kettős állampolgár görög-indiai csirke. Valószínűleg egyik konyha sem vallaná teljes egészében magáénak a receptet, de mindkettő stílusból van benne egy kevés.
Hozzávalók
- 1 db csirkemell
- 300 g zöldbab
- 1 db hagyma
- 2 dl natúr joghurt
- csípős paprika
- kis darab gyömbér (opcionális)
- görög fűszersó
- olaj, 20 g vaj
Elkészítés
- A csirkemellet felkockázzuk, a fűszersóval meg (olíva)olajjal bepácoljuk és legalább fél órára hűtőbe tesszük.
- A zöldbab végeit levágjuk, kisebb darabokra aprítjuk és lobogó sós vízben 10 percig előfőzzük.
- Serpenyőben megolvasztunk egy kis darab vajat, rádobjuk a karikára vágott hagymát meg a csípős paprikát és pirítani kezdjük. Egy perc elteltével a pácolt csirkemell kockákat is rátesszük és ráreszeljük a gyömbért. Kb 6-8 percig sütjük, majd ráhozzátesszük a zöldbabot és felöntjük a joghurttal.
- További 7-8 percig együtt főzzük. Ha nem sűrűsödne be eléggé a joghurtos szaft, akkor egy keveset vegyünk ki belőle, keverjük ki egy kanálka liszttel és tegyük vissza a serpenyőbe.
- Párolt rizzsel tálaljuk.
Ha szereted a mediterrán konyhát, akkor a blogra feliratkozva folyamatosan értesülhetsz az olasz családomtól eltanult receptek közzétételéről.
Ha a főzésen kívül a hangulatos terítés is fontos számodra, akkor nézd meg a weboldalamon a kézzel festett étkészleteimet is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: