Sütőtök krémleves

Az ősz beköszöntével megjelenik a piacon a sütőtök, és a gasztro oldalak bővelkednek a belőle készült krémleves receptjével. Ennek ellenére bátorkodom én is előhozakodni a sajátommal, mert egy kicsit másmilyen, mint amit eddig másnál olvastam. Ha kísérletező kedvűek vagytok, próbáljátok ki ezt is!


Hozzávalók


Elkészítés

  1. A sütőtököt meghámozzuk és kockára vágjuk. A paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk a héját és kockára vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, a pórét felkarikázzuk. 
  2. Nagyobb lábosban felolvasztjuk a vajat és megpároljuk rajta előbb a hagymát és a póréhagymát. Hozzáadjuk a sütőtököt és azzal is pároljuk pár percet. Hozzátesszük a paradicsomot, a megtisztított és apróra vágott gyömbért. Felöntjük az erőlevessel, sózzuk-borsozzuk. Lefedve 40 percig főzzük.
  3. Ha a sütőtök megfőtt, hozzáöntjük a tejszínt és botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ha túl sűrű lenne akkor kevés vizet adjunk hozzá. Néhány percig összeforraljuk.
  4. Serpenyőben szárazon megpirított tökmaggal és napraforgó mikrozölddel tálaltam
Címkék: ,

Ha szereted a mediterrán konyhát, akkor a blogra feliratkozva folyamatosan értesülhetsz az olasz családomtól eltanult receptek közzétételéről.

Ha a főzésen kívül a hangulatos terítés is fontos számodra, akkor nézd meg a weboldalamon a kézzel festett étkészleteimet is! 

Tovább a blogra »