Nagyon szeretem a szőlőt, ezért bizony többször előfordul hogy túlbecsülöm a család felvevőképességét és túl sokat vásárolok belőle. Ilyenkor kapom elő a szőlős recepteket, hogy semmiképp se vesszen kárba egy szem se a finom gyümölcsből. Az alábbi recept egy improvizáció, de annyira finom lett hogy a fiam kérésére felvettem a családi recepttárba és gyakran fogom készíteni az őszi időszakban.
Hozzávalók
2 személyre
- 2 db csirkecomb
- 1 fürt szőlő
- 50 g bacon szalonna
- fél pohár fehérbor
- olívaolaj, só, bors, kakukkfű
Elkészítés
- Az olívaolajon megpirítjuk a bacon szalonnát.
- Hozzáadjuk a megmosott megszárított csirkecombokat és körbepirítjuk. (Az egyenletesebb és gyorsabb sütés érdekében a combokat félbevágom és a csontok mentén bevágom.)
- Ha a csirke megpirult felöntjük a fehérborral, majd amikor az alkohol elpárolgott hozzátesszük a leszemezett szőlőt. A szőlőszemeket érdemes félbe vágni, hogy a szaft jobban besűrűsödjön a felesleges víz elpárologtatásával. Akit zavarnak a magok az így el is tudja távolítani őket. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk egy kis kakukkfűvel.
- Fedő alatt kb 30-40 percig főzzük. Ha a levét nagyon elfőné akor kis vizet öntünk alá.
- Párolt rizzsel tálaljuk.
Ha szereted a mediterrán konyhát, akkor a blogra feliratkozva folyamatosan értesülhetsz az olasz családomtól eltanult receptek közzétételéről.
Ha a főzésen kívül a hangulatos terítés is fontos számodra, akkor nézd meg a weboldalamon a kézzel festett étkészleteimet is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: