A “főzelék” mint olyan, a maga rántásos-habarásos elkészítési módjával teljesen ismeretlen fogalom az olasz konyhában. (Megjegyzem a tejfölt sem ismerik, nem használják.) A zöldségeket inkább párolva, olívaolajjal, fűszerekkel fogyasztják. A piacon elcsábultam egy kis gyalult tökre meg egy csokor kaporra, mert én nagyon szeretem a tökfőzeléket, de megkíséreltem “lefordítani” olaszra. A végeredmény nagyon jó lett, ízében teljesen hozza a főzelékét, viszont a lisztes rántás vagy tejfölös habarás elhagyása miatt sokkal könnyebb fogás és gluténérzékenyek is bátran ehetik.
Ha szereted a mediterrán konyhát, akkor a blogra feliratkozva folyamatosan értesülhetsz az olasz családomtól eltanult receptek közzétételéről.
Ha a főzésen kívül a hangulatos terítés is fontos számodra, akkor nézd meg a weboldalamon a kézzel festett étkészleteimet is!