Ha nyár, akkor koktélparadicsom! Elég egy zsebkendőnyi terület – akár a balkonon is – ahol pár tő elfér, és kora nyártól őszig folyamatosan lehet szüretelni. Fantasztikus érzés, ha az ember csak kiszalad és leszed egy pár szemet a salátához vagy a tésztaszószhoz! Ha pedig ennél bőségésebb a szüret (vagy a piacon szerzünk be nagyobb mennyiséget), akkor érdemes a tepsis paradicsommal megpróbálkozni. Sült húsok mellé, tésztákhoz vagy salátába nagyon finom kiegészítő. Mivel nincs grammra pontos receptje ezért csak a hozzávalókat és az elkészítési módot sorolom fel, a többi a rendelkezésre álló paradicsom mennyiségétől függ.
Hozzávalók
- koktélparadicsom
- fokhagyma
- oregano, kakukkfű
- só, kevés cukor
- olívaolaj
Elkészítés
- A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük vágott felükkel fölfelé.
- A zöldfűszereket és a fokhagymát apróra vágjuk és a paradicsomra szórjuk.
- Megsózzuk és kevéske cukorral meghintjük (csak a karamellizáció miatt)
- Meglocsoljuk olívaolajjal és 140 fokos sütőben 30-40 percig sütjük.
Ha szereted a mediterrán konyhát, akkor a blogra feliratkozva folyamatosan értesülhetsz az olasz családomtól eltanult receptek közzétételéről.
Ha a főzésen kívül a hangulatos terítés is fontos számodra, akkor nézd meg a weboldalamon a kézzel festett étkészleteimet is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: