A receptet egy olasz barátnőnktől tanultam sok-sok évvel ezelőtt, és azóta is az egyik kedvencem. Emlékszem mennyire meglepődtem annak idején, hogy már rég ott volt a tizenvalahány fős asztaltársaság mikor kimentem hozzá a konyhába beszélgetni, és mondta, hogy akkor most elkezdi összedobni a desszertet. Tőlem sajnos ez a fajta lazaság távol áll, bár egy kis spontaneitást már magamra szedtem, de biztos hogy ennyi vendégnél én már előző este (max aznap hajnalban) megsütöttem volna a tortát. De teljesen igaza volt, mert 10 perc alatt bekészítette a sütőbe, és mire a főétellel végeztünk már hozta is a frissen illatozó süteményt.
Hozzávalók
- kb 1 kg szilva
- 250 g túró (ricotta)
- 250 g liszt
- 200 g cukor
- 2 tojás
- 100 g vaj
- 1 sütőpor
- csipet só, reszelt citromhéj, fahéjas cukor
Elkészítés
- A tojásokat egy tálban habosra keverjük a cukorral.
- Hozzákeverjük a túrót, a lisztet, a sütőport és az olvasztott vajat. Beleteszünk egy csipet sót és fél citrom lereszelt héját.
- Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát. A tetejét kirakjuk a kimagozott, negyedekbe vágott szilvával.
- Megszórjuk fahéjas cukorral és 180 fokos sütőben 45 perc alatt megsütjük.
Ha szereted a mediterrán konyhát, akkor a blogra feliratkozva folyamatosan értesülhetsz az olasz családomtól eltanult receptek közzétételéről.
Ha a főzésen kívül a hangulatos terítés is fontos számodra, akkor nézd meg a weboldalamon a kézzel festett étkészleteimet is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: