Villámgyors nyári ebéd

Kinek van kedve hosszasan főzőcskézni ebben a melegben? Nekem biztosan nincs, de ebéd nélkül sem maradhat a család… Megmutatom, mit szoktam ilyenkor készíteni: nem kell a tűzhely mellett állni mert a tésztán kívül semmit nem kell hozzá megfőzni, a többi hozzávaló mind nyersen kerül bele.  15 percen belül tálalható.


Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát feltesszük főni
  2. Egy nagy tálba beletesszük a megmosott, félbevágott paradicsomot, a félbevágott mozzarella golyókat és a darabokra tépkedett bazsalikomot. Megsózzuk, bőven meglocsoljuk olívaolajjal, összekeverjük és állni hagyjuk. 
  3. Ha megfőtt a tészta leszűrjük és a tálba öntjük. Jól összekeverjük, hogy a forró tésztától a sajt és a paradicsom kicsit “megszottyadjon”. Ha szükségesnek látjuk még egy kis olajat tehetünk rá és már tálalhatunk is. Hidegen is fogyasztható.
Címkék: ,

Ha szereted a mediterrán konyhát, akkor a blogra feliratkozva folyamatosan értesülhetsz az olasz családomtól eltanult receptek közzétételéről.

Ha a főzésen kívül a hangulatos terítés is fontos számodra, akkor nézd meg a weboldalamon a kézzel festett étkészleteimet is! 

Tovább a blogra »