Kinek van kedve hosszasan főzőcskézni ebben a melegben? Nekem biztosan nincs, de ebéd nélkül sem maradhat a család… Megmutatom, mit szoktam ilyenkor készíteni: nem kell a tűzhely mellett állni mert a tésztán kívül semmit nem kell hozzá megfőzni, a többi hozzávaló mind nyersen kerül bele. 15 percen belül tálalható.
Hozzávalók
- 250 g csigatészta (jelen esetben teljes kiőrlésű tönkökytészta)
- 2 csomag mini mozzarella
- kb fél kiló koktélparadicsom
- 10-15 levél friss bazsalikom
- extra szűz olívaolaj
- só
Elkészítés
- A tésztát feltesszük főni
- Egy nagy tálba beletesszük a megmosott, félbevágott paradicsomot, a félbevágott mozzarella golyókat és a darabokra tépkedett bazsalikomot. Megsózzuk, bőven meglocsoljuk olívaolajjal, összekeverjük és állni hagyjuk.
- Ha megfőtt a tészta leszűrjük és a tálba öntjük. Jól összekeverjük, hogy a forró tésztától a sajt és a paradicsom kicsit “megszottyadjon”. Ha szükségesnek látjuk még egy kis olajat tehetünk rá és már tálalhatunk is. Hidegen is fogyasztható.
Ha szereted a mediterrán konyhát, akkor a blogra feliratkozva folyamatosan értesülhetsz az olasz családomtól eltanult receptek közzétételéről.
Ha a főzésen kívül a hangulatos terítés is fontos számodra, akkor nézd meg a weboldalamon a kézzel festett étkészleteimet is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: