Szizi konyhája

Kecskesajtos mángoldlepény

Piacozós napon mindig abból improvizálok, amit éppen “vadásztam”. Jelen esetben a mángold, a kecskesajt és a tojás indította el az ötletet… Hazafelé még beugrottam a közértbe kész leveles tésztáért. Lehetett volna linzertésztát is gyúrni hozzá, de akkor nem készültem volna el vele ebédre. Ha neked nem ennyire sietős, akkor azzal is készítheted, ugyanilyen finom lesz! 


Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 csomó mángold
  • 15 dkg kecskesajt
  • 3 tojás
  • 50 g zsemlemorzsa
  • 50 ml tejszín
  • só, bors

Elkészítés

  1. Ha fagyasztott leveles tésztát használunk, akkor felengedjük a tésztát.
  2. A mángold leveleit alaposan megmossuk, a levélnyeleket felkockázzuk, a leveleket laskára vágjuk. Sós forró vízben először a levélnyeleket főzzük 2 percig, majd a leveleket is hozzátéve további 3 percig főzzük, leszűrjük.
  3. Egy tálban összekeverjük a tojásokat a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk. Hozzátesszük a kockára vágott sajtot, a kihűlt, lecsöpögtetett mángoldot és a zsemlemorzsát.
  4. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektatjük a leveles tészta felét, rásímítjuk a tölteléket, majd befedjük a tészta másik felével.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 35-40 percig sütjük.

Ha szereted a mediterrán konyhát, akkor a blogra feliratkozva folyamatosan értesülhetsz az olasz családomtól eltanult receptek közzétételéről.

Ha a főzésen kívül a hangulatos terítés is fontos számodra, akkor nézd meg a weboldalamon a kézzel festett étkészleteimet is! 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!