Diós tészta olasz módra

Amikor férjemmel megismerkedtünk és elkezdett több időt eltölteni Magyarországon, kisebb kultúrsokk volt számára a porcukros mákos és diós tészta (pedig milyen jó is az 😉 ) Aztán lassanként felfedeztem, hogy tulajdonképp az olaszok is készítenek diós-, krumplis-, káposztás tésztát, csak kicsit másképpen. A diót gorgonzolával párosítva használhatjuk ravioli tölteléknek, de ennél egy sokkal egyszerűbb elkészítésű receptet hozok inkább, a “villámvacsora” jegyében.


Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés olívaolajon és vajon (kb fele-fele) megpároljuk a felaprított pórét és a sonkát. Felöntjük egy kis fehérborral és elpárologtatjuk.
  2. Hozzáadjuk a durvára várott diót és a tejszínt és összeforraljuk.
  3. Lobogó bő sós vízben kifőzzük a tésztát.
  4. A tésztát összekeverjük a diós mártással, a tetejét megszórjuk borssal és reszelt parmezán sajttal.
Címkék: ,

Ha szereted a mediterrán konyhát, akkor a blogra feliratkozva folyamatosan értesülhetsz az olasz családomtól eltanult receptek közzétételéről.

Ha a főzésen kívül a hangulatos terítés is fontos számodra, akkor nézd meg a weboldalamon a kézzel festett étkészleteimet is! 

Tovább a blogra »