Amikor férjemmel megismerkedtünk és elkezdett több időt eltölteni Magyarországon, kisebb kultúrsokk volt számára a porcukros mákos és diós tészta (pedig milyen jó is az 😉 ) Aztán lassanként felfedeztem, hogy tulajdonképp az olaszok is készítenek diós-, krumplis-, káposztás tésztát, csak kicsit másképpen. A diót gorgonzolával párosítva használhatjuk ravioli tölteléknek, de ennél egy sokkal egyszerűbb elkészítésű receptet hozok inkább, a “villámvacsora” jegyében.
Hozzávalók
- fél póréhagyma
- 80 g érlelt sonka (speck) vagy húsos szalonna
- 100 g durvára vágott dió
- 200 ml tejszín
- parmezán
- fehér bor
- olívaolaj, vaj
- fejenként 100 g durumtészta
Elkészítés
- Kevés olívaolajon és vajon (kb fele-fele) megpároljuk a felaprított pórét és a sonkát. Felöntjük egy kis fehérborral és elpárologtatjuk.
- Hozzáadjuk a durvára várott diót és a tejszínt és összeforraljuk.
- Lobogó bő sós vízben kifőzzük a tésztát.
- A tésztát összekeverjük a diós mártással, a tetejét megszórjuk borssal és reszelt parmezán sajttal.
Ha szereted a mediterrán konyhát, akkor a blogra feliratkozva folyamatosan értesülhetsz az olasz családomtól eltanult receptek közzétételéről.
Ha a főzésen kívül a hangulatos terítés is fontos számodra, akkor nézd meg a weboldalamon a kézzel festett étkészleteimet is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: