Szizi konyhája

Láthatatlan cukkinitorta

A láthatatlan cukkinitorta olyan gyors és ízletes sós étel, ami akár előételként akár könnyű fő fogásként is megállja a helyét.  Egyszerűen elkészíthető tészta tojással, tejjel és sütőporral, ami körbeöleli a cukkiniszeleteket. Azért hívják láthatatlan tortának, mert annyira sok benne a töltelék, hogy a “torta” szinte nem is látszik. A végeredmény lágy, könnyű, finom, ideális egy nyári zöldséges vacsorához.  A hozzávalók nem drágák és könnyen beszerezhetőek.


Hozzávalók

  • 100 ml tej
  • 50 g liszt
  • só, bors
  • 2 tojás
  • 5 g sütőpor
  • 4 közepes (minél zsengébb, vékonyabb) cukkini
  • 100 g mortadella vagy főtt sonka
  • 100 g mozzarella vagy más lágy sajt

Elkészítés

  1. A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk és vékonyra szeleteljük.
  2. Tésztaszűrőbe tesszük, sóval meghintjük és fél órára állni hagyjuk.
  3. Egy tálban csomómentesre összekeverjük a tojást, a tejet, a lisztet és a sütőport (jól jön a mágikus botmixer 🙂 )
  4. A cukkinit leöblítjük és a tésztához keverjük a kockára vágott sajttal és sonkával vagy mortadellával együtt (a sajt és a sonka opcionális, akár el is hagyható)
  5. Egy kisebb tortaformát vagy tűzálló tálat kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a keveréket. Kanállal lesimítjuk a tetejét.
  6. Előmelegített sütőben 180°C fokon kb 30/40 percig sütjük. 30 perc elteltével tűpróbával megnézhetjük: ha már nem ragad akkor eléggé átsült.
  7. A tetejének szép aranysárgának kell lennie, a belsejének pedig puhának de nem nyersnek. Hagyjuk kicsit kihűlni és szeletekre vágva tálalhatjuk.

Ha szereted a mediterrán konyhát, akkor a blogra feliratkozva folyamatosan értesülhetsz az olasz családomtól eltanult receptek közzétételéről.

Ha a főzésen kívül a hangulatos terítés is fontos számodra, akkor nézd meg a weboldalamon a kézzel festett étkészleteimet is! 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!