A láthatatlan cukkinitorta olyan gyors és ízletes sós étel, ami akár előételként akár könnyű fő fogásként is megállja a helyét. Egyszerűen elkészíthető tészta tojással, tejjel és sütőporral, ami körbeöleli a cukkiniszeleteket. Azért hívják láthatatlan tortának, mert annyira sok benne a töltelék, hogy a “torta” szinte nem is látszik. A végeredmény lágy, könnyű, finom, ideális egy nyári zöldséges vacsorához. A hozzávalók nem drágák és könnyen beszerezhetőek.
Hozzávalók
- 100 ml tej
- 50 g liszt
- só, bors
- 2 tojás
- 5 g sütőpor
- 4 közepes (minél zsengébb, vékonyabb) cukkini
- 100 g mortadella vagy főtt sonka
- 100 g mozzarella vagy más lágy sajt
Elkészítés
- A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk és vékonyra szeleteljük.
- Tésztaszűrőbe tesszük, sóval meghintjük és fél órára állni hagyjuk.
- Egy tálban csomómentesre összekeverjük a tojást, a tejet, a lisztet és a sütőport (jól jön a mágikus botmixer 🙂 )
- A cukkinit leöblítjük és a tésztához keverjük a kockára vágott sajttal és sonkával vagy mortadellával együtt (a sajt és a sonka opcionális, akár el is hagyható)
- Egy kisebb tortaformát vagy tűzálló tálat kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a keveréket. Kanállal lesimítjuk a tetejét.
- Előmelegített sütőben 180°C fokon kb 30/40 percig sütjük. 30 perc elteltével tűpróbával megnézhetjük: ha már nem ragad akkor eléggé átsült.
- A tetejének szép aranysárgának kell lennie, a belsejének pedig puhának de nem nyersnek. Hagyjuk kicsit kihűlni és szeletekre vágva tálalhatjuk.
Ha szereted a mediterrán konyhát, akkor a blogra feliratkozva folyamatosan értesülhetsz az olasz családomtól eltanult receptek közzétételéről.
Ha a főzésen kívül a hangulatos terítés is fontos számodra, akkor nézd meg a weboldalamon a kézzel festett étkészleteimet is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: