Kevés hálásabb konyhai tevékenység van, mint a gyümölcsfagylalt készítés 🙂 Az idényjellegű friss, zamatos gyümölcsből minimális időráfordítással cukrászdákkal vetekedő látványú és ízű fagyi készíthető, ami nem mellesleg minden színezéktől és egyéb hozzáadott mesterséges adalékanyagtól mentes. Még főzni sem kell, elég a hozzávalókat összeturmixolni és mehet is a fagyigépbe, ami 15-20 perc alatt a megfelelő állagúra hűti le a keveréket. A mangó fagyi a fagyasztóban hónapokig is eláll…na, ha a család nyakára nem hágna pár nap alatt. De sebaj, készülhet a következő adag!
Hozzávalók
- kb 300-350 g mangó pép (2 db mangó húsa)
- 125 g joghurt (a citromos görög joghurt kiváló ehhez a fagyihoz)
- 125 g habtejszín
- 80 g cukor
Elkészítés
- A mangót megtisztítjuk, felkockázzuk. Minél érettebb a mangó, annál jobb, az sem baj ha már szinte pépes. (Egy trükk: ha kicsit kemény gyümölcsöt vásárolunk, pár napra tegyük két-három szem almával egy zacskóba és zárjuk le. Az alma által kibocsátott etilén segíti a mangó érését.)
- A gyümölcshúst a joghurttal, tejszínnel és cukorral tegyük egy keverőpohárba és botmixerrel vagy turmixgéppel krémesre keverjük.
- Az elkészített fagylalt alapot a fagyigépbe öntjük és 15-20 perc alatt lehűtjük.
- Dobozba tesszük és a mélyhűtőben tároljuk.
Ha szereted a mediterrán konyhát, akkor a blogra feliratkozva folyamatosan értesülhetsz az olasz családomtól eltanult receptek közzétételéről.
Ha a főzésen kívül a hangulatos terítés is fontos számodra, akkor nézd meg a weboldalamon a kézzel festett étkészleteimet is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: