Cseresznyés clafoutis

Nem kell megijedni, a hangzatos név mögött egy rendkívül egyszerű és sokféleképp variálható recept rejtőzik. Az eredeti francia sütemény magozatlan fekete cseresznyével készül, ahol a mag különösen fontos mert a sütés folyamán aromájával ízesíti a tésztát. Ettől függetlenül én kimagozom, mert nem szeretek evés közben köpködni, szerintem így is nagyon finom.

Ha elrugaszkodunk a hagyományoktól, akkor nem csak cseresznyével, de más bogyós gyümölccsel is készíthető (ribizli, áfonya stb akár vegyesen). Az első sütésnél azt hittem tévedés a 3 dl tej, de nem. Akkor jó. ha a széle picit ropogós, a közepe pedig krémes állagú. Én ilyen kis csinos egy adagos formákban sütöm, de lehet egyben egy nagyobb tepsiben is.


Hozzávalók


Elkészítés

  1. A cseresznyét megmossuk, megszárítjuk és a szárakat (ha nem ragaszkodunk a hagyományokhoz akkor a magokat is) eltávolítjuk.
  2. A cseresznyén kívül az összes hozzávalót egy keverőtálba tesszük és botmixerrel simára keverjük
  3. A kis sütőformákat telerakjuk cseresznyével és ráöntjük a sűrű palacsintatésztát. Ha egy nagyobb formát használunk, akkor azt kivajazzuk mielőtt beletennénk a gyümölcsöt és a tésztát.
  4. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 30-40 percig sütjük.
  5. Porcukorral megszórva langyosan az igazi.
Címkék:

Ha szereted a mediterrán konyhát, akkor a blogra feliratkozva folyamatosan értesülhetsz az olasz családomtól eltanult receptek közzétételéről.

Ha a főzésen kívül a hangulatos terítés is fontos számodra, akkor nézd meg a weboldalamon a kézzel festett étkészleteimet is! 

Tovább a blogra »