Mikor már elérhető áron kapható a zamatos szabadföldi eper, a savanykás rebarbarával párosítva isteni pitét készíthetünk belőle. Amilyen látványos annyira finom is! Langyosan a legjobb, mikor a töltelék már kicsit megszilárdul. Vendégvárónak is alkalmas; a tészta és a töltelék is elkészíthető előző nap, másnap csak a formába kell tenni és kisütni majd begyűjteni a bókokat 🙂
Hozzávalók
Tészta
250 g liszt
125 g vaj
1-2 ek hideg víz
60 g porcukor
1/2 cs. sütőpor
reszelt citromhéj
Töltelék
300 g eper
1 csomó rebarbara
80 g cukor
1 ek keményítő
kis fahéj
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit minél gyorsabban dolgozva (vagy robotgéppel) összegyúrom és fél órára hideg helyre teszem.
- A rebarbara szárakat kisebb kockákra aprítom és a cukor hozzáadásával párolni kezdem.
- Mikor a rebarbara már majdnem megpuhult, hozzáadom a megtisztított feldarabolt epret és a keményítőt és addig főzöm, míg krémes de még kissé darabos állagú nem lesz.
- A tészta kétharmadával kibélelek egy pite formát és 10 percig 180 fokos sütőben vaksütéssel elősütöm, hogy a töltelék ne áztassa majd nagyon el a tésztát.
- A pitébe beleteszem a tölteléket, a tetejét a maradék tésztából készített ráccsal díszítem.
- 180 fokon kb 30 perc alatt készre sütöm.
Tálalás
A képen látható tányér lelőhelye: http://szizi.hu/kategoria/ajandekcsomag/
Ha szereted a mediterrán konyhát, akkor a blogra feliratkozva folyamatosan értesülhetsz az olasz családomtól eltanult receptek közzétételéről.
Ha a főzésen kívül a hangulatos terítés is fontos számodra, akkor nézd meg a weboldalamon a kézzel festett étkészleteimet is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: